WK voetbal vanuit de kattebak

Voorwaarts mars

De Mieuw heeft vanmiddag naar een rare tweede helft gekeken. Dit gebeurde in een geheimzinnig verlichte voetbalkantine ergens in het gebouw waar de open kantoortuin te vinden is. Deze locatie herbergde een behoorlijk aantal gespannen topadviseurs en coordinatoren. Terwijl de bitterballen zonder vlaggetjes de ronden deden, werd het de hoofdredactrice duidelijk waarom de sfeer zo intens was.

De eerste helft was namelijk dodelijk saai. Dit gegeven in combinatie met het commentaar van Frank Sidder O WEE O WEE we gaan verliezen Snoeks, doet geen enkel mens goed. Ik schoof aan met een authentieke trommelpet en werd voorzien van een blikje bubbels. De huis paparazzi schoot zijn plaatjes. De bal deed een rondje over het veld en ik zag Mark van Bommel die genadeloos onderuit werd getrapt. Dit deed mijn innerlijke kittenveel goed. Tot mijn opluchting zag ik meerdere collega’s ook een triomfantelijk gebaar maken. Niemand mag hem, echt. Dat kapsel alleen al. DAT ACCENT. Goed. Terug naar de wedstrijd.

Snoeks begon al wat te trillen door de kantine toen ineens als een duvel uit een doos een aanval vanuit rechts werd opgezet en de bal met een flinke zwieper via een Deense Rug – kleedje – in het doel kwam. De ontlading was enorm. De Noordzuidlijn boor trilde extra diep langs de Dam en de stemming sloeg om. Mensen begonnen spontane voordrachten te houden, wethouders werden erbij geroepen en de bezuinigingsoperatie kreeg plots een gouden gloed over zich heen.

Maar de grootste verrassing moest nog komen. Een swingende gast betrad het veld. Wie is dat?, fluisterde ik voorzichtig in iemands oor. De beleidsmassa nam het woord en zijn naam galmde door de kantine: Eljero Elia, Eljero Elia. Alsof er niets aan de hand was maakte hij schitterende schijnbewegingen en ging hij met volle vaart richting het doel. Samen met Dirk werd het volle winst voor de Duitsers Oranje.

Dit belooft iets. Mieuw!

Dit schreef kittekat op 14-06-2010 om 18:38
Lees hier meer wk2010.

Reacties op “Voorwaarts mars”

 • Sjors | 14-06-2010 om 18:57

  Jeetje Mieuw je hebt in ieder geval meer kennis van zaken als je
  vent, ik verwacht minimaal nog 1 gastblog van V. al was het maar om
  de griekse schuld een stukje af te lossen ;)

 • kittekat | 14-06-2010 om 19:12

  Ik denk ook dat er zeker een gastblog gaat komen, Sjors. Maar of het dan over voetbal zal gaan, is nog de vraag:)

  Mooie kopbal, daarnet!

 • Paul | 14-06-2010 om 20:26

  Ik verheug me het stukje van de gastschrijver! En ook ik vroeg me af waar Eljero Elia op dit moment voetbalt. Als feitjesmensch holde ik onmiddellijk naar Wikipedia waar ik las dat de voornaam Eljero een verbastering is van de naam van zanger Al Jarreau. hoej! comment nummer 1000!

 • kittekat | 14-06-2010 om 20:31

  Alle spelers van Oranje spelen ergens in Duitsland! Daarom gaan we nu echt dit wk 2010 winnen!

 • dhatura | 15-06-2010 om 09:25

  Zag gister bij t zappen in een interview met onze Willam Alexander
  dat de oranje duim toch wel zijn favo gadget is. Dat getuigt van
  (wan)smaak!